Growth Hacking Nedir ?

Yayın hayatına başlamış olan internet projelerinde, alışılmışların dışında, aşırı analiz ile ortaya çıkan yöntemlerin büyümesi için yapılan çalışmaları kapsıyor. Growth Hacker’lar normalde online pazarlama işlerine bakıyorlar, lakin asıl olan online pazarlamalarından en büyük farkları her türlü işe yarar metriği analiz etmeleri, test etmeleri ve ölçümlemeleridir. SEO, Google Analytics ve diğer analitik araçları, içerik pazarlaması, A/B testi, viral pazarlama ve sosyal medya pazarlaması ise growth hacking konusunda en çok kullanılan kavramlardan.

Growth Hack’in online pazarlamaya oranla daha çok internet girişimleri ile ilgilidir, sebebi ise daha düşük bütçelere ihtiyaç duyulmasıdır.Growth Hack sistemini büyük şirketlerde kullanıyorlar; Linkedln, Twitter, Facebook, Dropbox gibi…

Growth Hack daha çok analiz işlerinde büyük şirketlerin olabildiğince işlerine yarayan bir sistemdir. Teorik analizler sonucunda, optimizasyon işlemleri ile büyüme planının sağlanması için yapılan çalışmalar Growth Hack olarak nitelendirilmektedirler.

growth

İnternet girişimlerinde bütçe ve sermaye tüketiminin kısıtlı olması yüzünden Growth Hack kavramına ihtiyaç duyularak daha düşük bütçelere sahip ve büyüme planlanmasının gerçekleştirilmesi için bu sistem kullanılır. Sadece küçük çaplı internet projelerinde ve firmalarında yalnızca kullanılmayan, çok büyük şirketlerinde kullandığı bir projedir.

İnternet üzerinde çok büyük bir itibara sahip olan ”Twitter” sitesinin Growth Hacking yapmış olmasının, başlangıçta insanların bu siteye çok ilgili olduğu ve zamanla bu ilginin düşmesinden kaynaklı olduğu bilinen bir gerçektir. Bu sorunu çözebilmek için geçmişe dönük veri analizlerini inceleyip insanları tekrardan siteye çekebilmişlerdir. Bu şekilde bir sosyal medya devamlılığını sağlayabiliyor ve ilerde daha sağlam işlere imza atabiliyor.

Growth Hack Nasıl Yapılır ?

Grow Hack 5 farklı şekilde yapılır.

1- Acquisition (Edinme) :

Sosyal Medya üzerinde yapılan bir kampanya ile insanlar çekilebilir.

2- Activation (Etkileşim) :

E-posta adresi toplamak, üye toplamak, yazı okutturmak, Video izlettirmek, Satın aldırmak, İçeriği paylaştırmak olumlu seçenekler arasındadır.  Landing Page ile data toplayarak etkili sayfa hazırlayabilirsiniz.

3- Retention(Bağlılık) :

İnsanların ilgisini çekecek bilgileri insanlara bildirim ve mesaj halinde vererek onlara sitede bağlılık halinde kalmasını sağlamak.

4- Referral (Tavsiye Edilme) :

Bazı şirket veya web siteleri ile anlaşarak projelerinizi veya ürünlerinizin reklamlarını yapabilirsiniz

5- Revenue(Gelir) :

Bir ürün satıyorsanız eğer o ürünü en şekilde pazarlayıp, ürünün online olarak ilgi çekip satılmasını sağlayabilirsiniz.

Leave a Comment.

© 2020 - All rights reserved.